Wist je dat:
Wierook al zeker sinds 1700 voor Christus gebruikt wordt, waarschijnlijk oorspronkelijk als reukoffer. Een reukoffer had tot doel de goden gunstig te stemmen. De geur en het gebed stijgen met de rook omhoog. Een praktisch gebruik van wierook was het verdrijven van rottingslucht.
Bij ons thuis werd er vroeger vaak wierook aangestoken, vandaar dat dit zeker niet mocht ontbreken in mijn assortiment. Ik kende vooral de traditionele wierookstokjes en kegeltjes, maar wat ben ik ontzettend fan van de backflow kegels en het effect hiervan. Je vind bij ons een ruim assortiment aan wierook terug. Wij hebben deze alvast met de grootste zorg voor jullie uitgezocht. Er zijn wel wat verschillen, hieronder kan je alvast wat meer te weten komen, zo kan je de wierook kiezen die het beste bij jou past.
Soorten Wierook
Wierook Stokjes:
Dit zijn veruit de meest gekende wierook producten, je neemt een stokje uit de verpakking en plaatst deze in een geschikte wierookhouder. Je steekt het puntje van het stokje aan en laat het vlammetje ca 10 seconden branden. Blaas nadien de vlam voorzichtig uit, je zal zien dat je stokje verder gloeit en nog een 20-30 minuten verder geur vrijgeeft.
Wierook Kegels:
Deze staan steevast op nummer 2. Eigenlijk is het gebruik niet echt anders dan de traditionele stokjes. Let wel op dat je het kegeltje op een geschikte houder plaatst. Hier steek je ook weer het puntje van je kegeltje aan en laat het vlammetje ook 10 seconden branden, waarna je het zachtjes uitblaast. Het kegeltje zal verder opbranden gedurende 30 minuten.
Backflow Kegels:
Qua uiterlijk lijken ze op de gewone kegels, maar vergis je niet! Als je deze kegeltjes gebruikt met een backflow houder dan geniet je echt van een magisch spektakel. Deze kegels zijn speciaal ontworpen om de backflow houders te laten functioneren. Deze hebben een gaatje in het midden van de kegel, waardoor de rook naar beneden stroomt. Gewone kegels hebben dit niet en en zijn dus ook niet geschikt om deze te gebruiken in een backflow houder.
Helend Wierookpoeder:
Wierookpoeder dien je zelf in een mal te vormen, je drukt deze stevig aan, waarna je de mal op een daarvoor voorziene hittebestendige wierookbrander plaatst. Tik zachtjes tegen de mal zodat het poeder loskomt en op de brander blijft staan. Nu kan je poeder aansteken met een aansteker of lucifer. Blaas de vlam voorzichtig uit en laat het poeder nu verder smeulen.
Bricks:
Dit zijn kleine blokjes wierook die je aansteekt, laat de vlam ca 10 seconden branden en blaas deze nadien voorzichtig uit. Geniet nu ten volle van een ontspannen wierook geur.